Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 13.00 - 17.00 uur

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Rundvlees in kasteelbier

(bereidingstijd ca 120 min).

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr. magere runderlappen
  • 250 gr. sjalotjes
  • 150 gr. wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr. bleekselderij
  • 150 gr. ontbijtspek
  • 1 dl. runderbouillion
  • 6 eetlepels zonnebloemolie of margarine
  • 1 flesje Kasteelbier van 33cl
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • bosje peterselie

Voorbereiding

  • Vlees in blokken snijden
  • wortel in blokjes snijden
  • Bleekselderij snijden
  • Knoflook hakken (fijn)
  • Sjalotjes in ringen snijden
  • Ontbijtspek in reepjes

Bereidingswijze

Het vlees insmeren met peper en zout en om en om aanbraden totdat de blokjes goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de tomatenpuree, de chilipoeder, knoflook, wortel, bleekselderij, bouillon en de helft van het Kasteelbier erbij doen. Dit geheel gaar stoven. Dan het vlees uit de pan halen en warm houden, het stoofvocht zeven en met een eetlepel fijn gehakte peterselie terugdoen in de pan. De rest van het Kasteelbier toevoegen en wat inkoken en warm houden. In een koekenpan de sjalotjes en ontbijtspek om en om bakken en vervolgens toevoegen aan de saus.

Serveertips

Vlees en saus over de voorverwarmde borden verdelen en garneren met gehakte peterselie. Serveren met aardappelkroketjes of frietjes, in boter gestoofde sperzieboontjes en in de oven gegratineerde witlof.

Eet u smakelijk!

« Terug