Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Vrijdag 29-3 9:00-18:00 uur zondag 31-3 gesloten.

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Cles des Ducs Armagnac ***

(0,0 / 5)
Cles des Ducs Armagnac ***
Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities.

Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%, bij armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in armagnac groter. Beide dranken worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Ook de druiven voor het maken van armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

De Armagnacstreek is onderverdeeld in

Bas-Armagnac
Armagnac-Ténarèze
Haut-Armagnac
en ligt verspreid over drie departementen de Gers, Lot-et-Garonne en de Landes. Alleen in dit gebied geoogste druiven mogen worden gedistilleerd tot armagnac. Dit gebied valt samen met de Côtes de Gascogne. De gehele AOC bestaat uit wijngaarden met een gezamenlijke omvang van 15.000 hectare.
Cles des Ducs *** is een wel gebalanceerde eau-de-vie met fruit en bloemen-karakter. Men kan accenten van vanille en hout onderscheiden die symbolische zijn voor Armagnac gelagerd is op eikenhouten vaten. De blend bestaat uit eaux-de-vie die minimaal 1 jaar lang gelagerd zijn, zoals wettelijk voorgeschreven. De oudste eaux-de-vie in de blend zijn 7 jaar oud.
€ 24,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Wijn-spijs
Armagnac wordt meestal geserveerd aan het einde van de maaltijd, maar u kunt het ook als aperitief drinken.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review