Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Zaterdag 27 april KONINGSDAG OPEN van 9.00-13.00 uur

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Laurijssens
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Timorous Beastie 21Y Sherry Edition

(0,0 / 5)
Timorous Beastie 21Y Sherry Edition
De 21 jaar oude versie van Timorous Beastie is qua samenstelling hetzelfde als de NAS editie, alleen is hij volledig op sherryvaten gerijpt. De gebruikte distilleerderijen zijn Glengoyne, Dalmore, Glen Garioch en Blair Athol. De whisky combineert weelderige sherryinvloeden met rijke fruitigheid en verwarmende kruidigheid. Hij is zonder koude filtering en met zijn natuurlijke kleur gebotteld op een sterkte van 46.8%. In totaal zijn er 2718 flessen beschikbaar.
Douglas Laing & Co werd als familiebedrijf opgericht in 1950 door Fred Douglas Laing. De Managing Directors, Fred en Stewart Laing zijn nu de eigenaars van het familiebedrijf, dat als één van de top 3 onafhankelijke bottelaars van Schotland wordt beschouwd. De basis van het succes en de prachtige oude voorraden single malt whisky's zijn aan de slimheid van vader Douglas te danken. Hij bleek een neus te hebben voor goede whisky en na 1945 begon Douglas Laing in de whisky business. Door het veelvuldig intekenen op lageringen waar hij handel in zag hebben de gebroeders Laing nu nog schitterende oude voorraden, die door pa's vakkennis zorgvuldig geselecteerd waren. Als gevolg van onenigheid over opvolgingskwesties besloten Fred en Stewart in 2013 uit elkaar te gaan. Fred en dochter Cara gaan door onder de naam Douglas Laing, met merknamen als Provenance, Director’s Cut, Old Particular en de regionale blended malts. Stewart gaat verder met zijn twee zoons Scott en Andrew (de mannen achter Edition Spirits) onder de naam Hunter Laing. Zij hebben o.a. de merken Old Malt Cask en Old & Rare meegekregen. De scheiding is overigens in goede harmonie verlopen, van de voorraad kregen beide broers keurig ieder de helft.
€ 129,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46.8% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Amber
Geur
Heerlijk zoet en verwarmend met aroma’s van oloroso sherry, gerstemout, honing, kruiden en specerijen, geweckt zomerfruit en een hint van leer.
Smaak
Rijke kruidigheid en tonen van gedroogd fruit, grist (maalkoren), honing, rozijnen, demerarasuiker en een aanhoudend accent van noten.
Afdronk
In de lange finale staan peperige kruiden vooraan, aangevuld door tonen van cacao, vanille en meringue.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review