Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Laurijssens
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glenallachie White Heather 21 Years Old blended scotch

(0,0 / 5)
Glenallachie White Heather 21 Years Old blended scotch
De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Vrij vertaald betekent GlenAllachie "vallei van stenen". De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan.
De naam van deze bijzondere 21 jaar oude whisky verwijst naar de legendarische witte heide. Volgens de Schotse legende brengt dit namelijk geluk voor diegene die de witte heide vindt. Volgens ons is de naam perfect gekozen, want als je een fles White Heather 21 Years Old weet te bemachtigen, kan het niets anders zijn dan dat je gelukkig bent!

Deze blended whisky wordt samengesteld door whisky’s uit heel Schotland en er worden zowel Amerikaans en Europees eiken vaten gebruikt. In de eerste stap in het laboratorium van The GlenAllachie distilleerderij stelt Billy Walker de blend samen. Deze blend gaat dan nog minimaal drie jaar terug op een vat om de smaak van de verschillende whisky’s de tijd te geven om goed samen te komen en extra diepte te krijgen van het nieuwe vat waar het in komt.

De jongste whisky in deze unieke blend is 21 jaar oud. En hoewel de samenstelling geheim is, zit er veel malt whisky in het recept. Waaronder ook zeer oude whisky van The GlenAllachie. De whisky is uiteraard niet koud gefiltreerd en niet bijgekleurd.

Limited edition 2000 flessen
€ 199,99
Fles
Huidige voorraad: 8
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Mahonie
Geur
De prachtige zachte geur van heidehoning Butterscotch en turfrook met een hint van tannine.
Smaak
Een rijke, volle smaak van heidehoning, Butterscotch, sinaasappelschil en zachte tannine. De smaak is in balans met de aanwezigheid van turf en rook.
Afdronk
Lange volle afdronk met een hintje rook.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review