Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Zaterdag 27 april KONINGSDAG OPEN van 9.00-13.00 uur

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Laurijssens
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Balvenie American Oak 12Y

(0,0 / 5)
The Balvenie American Oak 12Y
De Balvenie distilleerderij, in 1892 gebouwd door William Grant, ligt ten noorden van de plaats Dufftown vlakbij Glenfiddich. De naam wordt ontleend aan het dichtbij liggende Balvenie Castle. Dit kasteel werd in de 13e eeuw door de MacGregor Clan gebouwd. "Bal" betekent thuis of boerderij, maar de betekenis van "venie" is onbekend. William Grant kocht tijdens het bouwen in 1893 tweedehands wash - en spirit stills van Lagavulin en Glen Albyn. Dit deed hij niet om geld uit te sparen maar hij wilde stills hebben, die hadden bewezen dat ze geschikt waren voor het produceren van goede whisky. Er staan nu negen stills met een zeer lange nek en worden met stoom gestookt. Een bijzonderheid is, dat men bij The Balvenie nog eigen moutvloeren gebruikt. Op deze vloeren wordt zo'n 15% voor eigen productie geproduceerd. Voor de malt bereiding gebruikt men water uit de Robbie Dubh-bronnen. En voor het koelen van de condensors wordt water uit de rivier de Fiddich gepompt. Voor de rijping van de malt gebruikt men bij Balvenie het meest bourbonvaten. Balvenie is een van de meest traditionele distilleerderijen van Schotland.
American Oak is het eerste deel van een drieluik dat is gebotteld onder de noemer The Stories of Balvenie. Elke whisky wordt op de website van Balvenie begeleid door een audioboek waarin betrokkenen vertellen over de totstandkoming. Deze twaalf jaar oude was een idee van leerling Malt Master Kelsey McKechnie. Er werden virgin oak barrels geïmporteerd uit Kentucky en deze kregen in de Blavenie kuiperij een zeer zware toating. Vervolgens werden ze gevuld met op bourbonvat gerijpte whisky. Het resultaat: “the sweet toast of American oak”.
€ 65,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Kleur
Donker goud.
Geur
Weelderige aroma’s van gerstemout worden gevolgd door karameltoffee, citrusfruit, vanille, kruidig eikenhout, gember en kaneel.
Smaak
Tonen van gekonfijte citrusschilletjes, vanilletoffee, butterscotch, bloesemhoning bruine suiker en kruidig eikenhout.
Afdronk
De afdronk heeft rijke tonen van gerstemout, vanille en subtiele specerijen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review