Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Zondag 19 mei (1ste pinksterdag) GESLOTEN

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Laurijssens
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

GLENALLACHIE SINGLE CASK 13 Years Old Virgin Oak Cask 1395 Vintage 2006

(0,0 / 5)
GLENALLACHIE SINGLE CASK 13 Years Old Virgin Oak Cask 1395 Vintage 2006
GlenAllachie is een Schotse Malt Whisky Distillery gelegen te Aberlour in de Speyside regio welke in 1967 is opgericht. De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. De distilleerderij vlakbij Aberlour in de Speyside regio maakte tot dan toe vrij grote hoeveelheden whisky, die werd gebruikt als onderdeel van verschillende blends van Chivas Brothers.

En daar wilden Walker en zijn ervaren partners Graham Stevenson en Trisha Savage verandering in brengen. Zij wilden zelf single malt whisky’s gaan bottelen en produceren, en zo een eigen onafhankelijke, uitzonderlijke whiskyonderneming opbouwen. Bij elkaar hebben de drie eigenaren meer dan honderd jaar ervaring in de whisky-industrie. Zowel de 73-jarige Walker – onder meer voormalig Master Distiller en eigenaar van The BenRiach Company – als zijn partners Savage en Stevenson zijn de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. Maar ze wilden niet van ophouden weten en startten met GlenAllachie een mooi nieuw whisky avontuur in de Speyside-regio.

GlenAllachie Distillery
Vrij vertaald betekent GlenAllachie ‘vallei van stenen’. De jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan, meerdere grote warehouses.

Core Range
De core range bestaat uit een 10 jaar oude cask strength botteling en 12-, 18- en 25-jaar oude single malt whisky’s. Het relatief jonge GlenAllachie heeft daarmee gelijk een volwassen range met een hoge kwaliteit. En er zit nog veel meer in het vat en er zullen periodiek single cask bottelingen gelanceerd worden! De verwachting is dan ook dat het merk de komende jaren in Nederland en daarbuiten nog sterk gaat groeien.
Batch 2 voor Europa
Distilled 19-04-2006
€ 109,00
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
60.7% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Amber
Geur
Vol zoete geur, honing en butterscotch
Smaak
Honing, vijgen. vanille en sinaasappel op de achtergrond
Afdronk
Lang vol en zoet
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review