Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Laurijssens
Den Deel 9
4921 JH MADE

Openingstijden

Ma: GESLOTEN (bestel in onze webshop)
Di: 09:00 - 18:00 uur
Wo: 09:00 - 18:00 uur
Do: 09:00 - 18:00 uur
Vr: 09:00 - 20:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: 11:00 - 15:00 uur

Bottelier Laurijssens úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Laurijssens
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

GLENALLACHIE 10 YEARS OLD Chinquapin Barrel Specialy Selected for the Netherlands

(0,0 / 5)
GLENALLACHIE 10 YEARS OLD Chinquapin Barrel Specialy Selected for the Netherlands
De Glenallachie distilleerderij is in 1967 opgericht door Mackinlay MacPherson. Dit bedrijf was op dat moment onderdeel van Scottish Newcastle Breweries Ltd. De distilleerderij is ontworpen door William Delmé Evans, degene die ook de distilleerderijen van Tullibardine en Isle of Jura heeft ontworpen. Scottish Newcastle Breweries Ltd verkocht in 1985 Glenallachie, en het werd onderdeel van de Invergordon Distillers Group. Hetzelfde jaar sloot de distilleerderij zijn deuren. Later werd Glenallachie overgenomen door het Franse Pernod-Ricard. De gehele productie wordt gebruikt in blends, vooral in die van Clan Campbell. De single malts van Glenallachie zijn schaars.
GlenAllachie 2010 Chinquapin Single Cask exclusief voor Nederland!

Samen met The GlenAllachie Distillery heeft De Monnik Dranken een mooie single cask botteling geselecteerd, exclusief voor de Nederlandse markt.

De whisky is op 31 mei 2010 gedistilleerd en heeft 8 jaar gerijpt op bourbon vaten. Daarna heeft de whisky een 2 jaar lange finish ondergaan op vatnummer #4557. Dit vat is afkomstig van een kuiperij in Cuba, een klein plaatsje gelegen in de Amerikaanse staat Missouri en is gemaakt van chinquapin hout.

Het hout voor dit chinquapin vat is afkomstig uit de regio Northern Ozark in Missouri. Chinquapin is een vrij onbekende eikensoort – familie van de witte eik, waar de meeste Amerikaanse whiskyvaten van worden gemaakt – en groeit op kalkrijke bodems en rotsachtige hellingen.

GlenAllachie is – voor zover bekend – één van de weinige distilleerderijen die experimenteert met het rijpen op chinquapin eiken vaten. Qua smaak en aroma levert dit een iets pittigere smaak op dan bij rijping op standaard Amerikaans eiken.
€ 99,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
62.4% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Afdronk
Elegant, lang en verfijnd.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review